Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

REVANCHE ΚΟΥΙΖ

Ζητώ συγγνώμη από τους φίλους μη σκακιστές, αλλά είναι κάτι κουμάσια που μου έχουν μπει στο ρουθούνι με τα κωλοκουίζ τους. Έτσι είπα να τους εκδικηθώ με μια σειρά σκακιστικών κουίζ. Οι υπόλοιποι κάνετε ότι δε βλέπετε.

Κουίζ πρώτο λοιπόν: Ο τύπος με το τσιγαράκι είναι μάλλον εύκολα αναγνωρίσιμος. Ποιός είναι όμως ο μουστακαλής με την πουράκλα δίπλα του; Και δεύτερη ερωτησούλα: Ποιό βιβλίο συνδέει τους δύο καπνιστές;

Εξυπακούεται ότι το κουίζ είναι παιδικό. Τα δύσκολα έπονται. Θα πάρω το αίμα μου πίσω και θα μου περισσέψουν και πέντε μπουκάλες Α-Rhesus +! (Το "+" δε σημαίνει θετικό, σαχ είναι μαζέτες!)

5 σχόλια:

Σπύρος Ιλ. είπε...

Εύκολο. Αριστερά ο Emanuel Lasker, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο σκάκι, από το 1894 ως το 1921 (!). Δεξιά, είναι ο αδελφός του Berthold, λιγότερο γνωστός, αλλά επίσης ισχυρός σκακιστής.
Μαζί έγραψαν το "Days of Mankind" («Ημέρες της Ανθρωπότητας»), ένα παράξενο βιβλίο που αναφέρεται στη Φιλοσοφία, τη Λογική, αλλά και το συναίσθημα και το μυστικισμό!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Σωστός ο Σπύρος. Ευτυχώς που απάντησες πρώτος και δεν πρόλαβαν τα λαμόγια :-)
Πράγματι εύκολο.

nikkarthegreat είπε...

Πο πο Σπύρο.......απορώ τι ήξερες....Εσύ ήξερες το όνομα του αδερφού του ,τι βιβλίο είχαν γράψει αλλά και το θέμα του βιβλίου !!! Μπράβο !!! Εγώ προσωπικά τα αγνοούσα όλα...

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Δεν πρόλαβα...Χρειάζεται netbook για να προλάβει κανείς κάτι τύπους σαν τον Σπύρο ή τον Μέτοικο.
Ηλίας (a.k.a. κουμάσι)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@nikkarthegreat
Σπεύδε βραδέως. Η πηγή ήταν εντοπίσιμη. Δεν ξέρουν όμως τι τους περιμένει :-)

@Ηλία
Δεν είσαι εσύ το κουμάσι, αφού εσύ βάζεις τα κουίζ. Τα υποθάλπεις όμως
:-)