Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΣΚΟΡΠΙΑ ΞΑΝΑ

Αναρτώ αραιά, το ξέρω. Τί να κάνω ο άνθρωπος, πολλές οι υποχρεώσεις. Χώρια που έχω και φιλικά μπλογκ στα οποία αρθρογραφώ. Θα προσπαθήσω τουλάχιστον την Άνοιξη να ρεφάρω. Επιστρέφω με κάτι λίγα σκόρπια σχόλια της επικαιρότητας που κατεβάζει η γκλάβα μου στις πιο ακατάλληλες στιγμές και καλό είναι να τα γράφω γιατί αλλιώς ψοφάνε.

1. Τόσον καιρό ακούγαμε μέτρα και πάλι μέτρα. Τα πήρε επιτέλους τα μέτρα ο πρωθυπουργός. Για την ακρίβεια μας πήρε τα μέτρα. Ζωή σε λόγου σας.


2. Ο Αντώνης βέβαια δε διαφωνεί με το πήδημα. Στη στάση έχει κάποιες ενστάσεις.

3. Στο φιλικό ιστολόγιο του Ν.Σαραντάκου έγραφα χτες για το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης και ότι υπάρχουν λύσεις αλλά η μαγική λέξη είναι πολιτική βούληση. Μια σχολιάστρια μου είπε ότι σε αυτή την περίπτωση δε θέλουμε κυβέρνηση αλλά τον Χουντίνι. Εγώ επιμένω. Με τις προθέσεις που έχει ετούτη η κυβέρνηση, μια χαρά θα ήταν και ο Μάικ Λαμάρ.



4.Τί είπε ρε παιδιά ο τύπος που ήρθε από το κρύο, ο Όλι Ρεν ντε; Καλό κουράγιο; Και δε βρέθηκε ένας χριστιανός να του απαντήσει καλά κρασά;
5. Έχει τρελαθεί όλος ο κόσμος να μαζεύει και να φυλάει αποδείξεις λιανικής. Όταν γίνουν οι φορολογικές δηλώσεις με το καλό (ή μάλλον με το κακό) , θα στενάξουν οι υπηρεσίες καθαριότητας.



6. Σάλος με το εξώφυλλο του γερμανικού Focus με τον υψωμένο μέσο της Αφροδίτης της Μήλου. Έγραψα την άποψή μου, το όλο θέμα είναι για γέλια. Το άρθρο είναι υπεραπλουστευτικό και σε μερικά σημεία εμπαθές, ενώ το χιούμορ του ελέγχεται για τη χαμηλή του θερμοκρασία. Όχι όμως ότι είμαστε κι ο περιούσιος λαός, ο άμωμος και αμόλυντος. Όπως και άλλα κράτη, έχουμε κι εμείς έως ενός σημείου λερωμένη τη φωλιά μας. Πάντως το εξώφυλλο υποτίθεται ότι δείχνει την Αφροδίτη να χειρονομεί κοροϊδευτικά, όχι εναντίον της Ελλάδας, αλλά εναντίον των "πολιτισμένων Βορειοευρωπαίων". Να σας πω τη μαύρη αλήθεια, τώρα που το σκέφτομαι καθόλου δε διαφωνώ με την αφροδίσια χειρονομία.
7. Μ' αυτά και μ' αυτά θυμηθήκαμε και τις κατοχικές αποζημιώσεις. Δε με χαλάνε, αλλά πιο πιθανό νομίζω είναι να πάρουμε χρήματα από τον Αχμαντινετζάντ για την εκστρατεία του Μαρδόνιου, παρά από τη Μέρκελ. Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, εμείς είχαμε Ιταλούς στο Μεγανήσι. Αχά!





8. Ο Ομπάμα θέλει να περάσει νομοσχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των ασθενέστερων στρωμάτων. Δεν το ψηφίζουν ούτε οι δικοί του. Ο δε αμερικανικός πληθυσμός αντιδρά σε ποσοστό άνω του 50%. Γιατί δε δοκιμάζει να τους προτείνει κανέναν πόλεμο να έχει σύμπνοια;



9. Απέκλεισε ο Παναθηναϊκός τη Ρόμα και ο ΑΝΤ θυμήθηκε τη Βέμπο. Άντε ν' αποκλείσει και τους Βέλγους και ν' ακούσω το "Στ' άρματα-στ' άρματα εμπρός στον αγώνα!"
10. Από το προεδρείο της Βουλής έκαναν το λάθος να δώσουν το λόγο στον Άδωνη, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τη δέουσα γενική κατά την εκφορά του λόγου. "Το σωστό θα ήταν: του Σπυρίδωνος Αδώνιδος Γεωργιάδου!", παρατήρησε με ανωτερότητα ο Ελλαδέμπορος. Είναι σεμνός. Εγώ θα πρότεινα κάτι πιο μεγαλεπήβολο αντάξιο του αναστήματός του. Για παράδειγμα, "του Σπυρίδωνος Αδώνιδος Γεωργιάδου, ανδρός σοφού τε και κραταιού, αόκνου πολέμιου των απανταχού βαρβάρων και στεντορείως φωνασκούντος προς άπαντας υπέρ πίστεως και πατρίδος, άλλως καλούμενου και βουμβούκου".


11. Δεν κατάλαβα, με τον Καραθανασόπυλο να εμφανίζεται ως απολογητής του σταλινισμού και τη Λιάνα ως σκοπιανοφάγο θα δημιουργηθεί το λαϊκό μέτωπο; Ούτε μέχρι το λαϊκό φρύδι δε θα φτάσουμε, σύντροφοι.

12. Τώρα θα μου πείτε γιατί δε γράφω τίποτα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Για ποιόν ΣΥΡΙΖΑ απ' όλους; θα ρωτήσω ο άθλιος...

13. Ένα γιγάντιο παγόβουνο, ανάλογο με το Λουξεμβούργο σε μέγεθος, αποκολλήθηκε από το Βόρειο Πόλο. Όχι ρε γαμώτο, ήταν ανάγκη να συμβεί τώρα που συγκρίναμε την οικονομία μας με τον Τιτανικό;

14. Και μέσα σ' όλο αυτό το αντιγερμανικό μένος να πρέπει να γράψω και εργασία για τη μετάβαση από την υποκειμενική/ατομική ηθική/ηθικότητα (Moralitat) του Καντ στην αντικειμενική ηθική (Sittlichkeit) του Χέγκελ. Αυτή η ουσιαστικότητα του αντικειμενικού πνεύματος είναι που μου τσακίζει το ηθικό.

1 σχόλιο:

melen είπε...

Αραιά μεν, απολαυστικά δε

Καλημέρα :)