Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

REVANCHE ΚΟΥΙΖ-4:ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ

Γιατί Τζούλια Αλεξανδράτου; θα αναρωτηθεί κανείς.
Πρώτον γιατί με τα κουίζ αυξήθηκε η επισκεψιμότητα και είπα να την αυξήσω έτι περισσότερο. Δεύτερον γιατί αν δείτε τη θέση στη σκακιέρα καλά-καλά, τσόντα έχει καταντήσει η παρτιδούλα. Ο τύπος με το κίτρινο καπελάκι δυσκολεύεται να αποφασίσει ποιον φου θα κόψει. Πάρε όποιον θέλεις μπάρμπα, τζάμπα είναι!

Στο θέμα μας τώρα, το κουίζ περιλαμβάνει τις εξής ερωτησούλες:

α)Ποιό το ευρωπαϊκό θέρετρο, στην παραλία του οποίου οι άνθρωποι πάνε με μια σκακιέρα υπό μάλης;

β)Αναγνωρίζετε κάποιον ισχυρό GM ανάμεσα στους παραθεριστές-σκακιστές;

γ)Τι περιμένει για να εγκαταλείψει ο λευκός;

Και για να σιγουριά, μία ακόμη φορά:Τζούλια Αλεξανδράτου!

19 σχόλια:

Ελισσαίος είπε...

Δεν παίζεσαι Παναγιώτη. Αντί να ασχολείσαι με τα παιδιά σου... Ή έστω να προετοιμάζεσαι για το διαγωνισμό λύσης στις 28... Τέλος πάντων, αφού έχεις καταφέρει και τους έχεις ιντριγκάρει σχεδόν όλους (καλοπρό; περιμένεις τα πολύ δύσκολα εσύ, ε;) χαλάλι σου!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Χα! Ποιός σου είπε ότι δεν ασχολούμαι με τα παιδιά; Τώρα που λείπει η Σοφία κιόλας, άσε, να μη σου περιγράψω και μείνεις εργένης ες αεί! Επίσης, μελετάω 2-3 ώρες τη μέρα καλλιτεχνικό. Συμμετέχω στη διοργάνωση διημερίδας για τον τουρισμό συν κάποιες άλλες υποχρεώσεις για το Δήμο, δουλεύω κανονικά στο φαρμακείο, προετοιμάζω τους μαθητές μου για το Σχολικό την Κυριακή, φτιάχνω κάτι προβλήματα για τον Μανώλη, διαβάζω λογοτεχνία, λύνω ασκήσεις στου Παπαβέρη και γράφω και διηγήματα στου Γάτου.

Μόνο η φιλοσοφία θα την πληρώσει απ' ότι βλέπω.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Παναγιωτη μας υποτιμας,αφηνεις το copywright να διαβαζεται και περιμενεις να δυσκολευτουμε η προκειται για ερωτησεις παγιδα;

Inspirus είπε...

Ε, αν κατά βάσιν ρωτάς για το ξενοδοχείο όπου γυρίστηκε το video, ε αυτό έχει ήδη εντοπιστεί! Στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας είναι.
Α, για τα θέρετρα: Θα μπορούσε να είναι σε μια από τις παραλίες του Sochi (η Maria Sharapova / http://tennis.about.com/od/playersfemale/ig/Maria-Sharapova-Photos-0805/ έκανε τα summer camps της εκεί!), ή η Arcadia beach στην Οδησσό, ή το Sunny Beach, επίσης στη Μαύρη Θάλασσα, ακόμα και το Hastings ή το Wijk-aan-Zee. Αν και εσύ μάλλον εννοείς την Ικαρία – γνωστό και το ανέκδοτο με το τουρνουά του ΣΟΑ και τη Maric.
Υ.Γ.: Το Μεγανήσι στην Ευρώπη ανήκει?!

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Η φωτογραφια ειναι απο το Dubrovnik,που εχει μεγαλη σκακιστικη παραδοση και φιλοξενησε μια Ολυμπιαδα το 1950,ενω ο ψαρομαλλης με γυρισμενη την πλατη φερνει λιγο προς τον Χουλακ αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Ινσπίρους
Το Μεγανήσι ανήκε παλιά στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια λύσαμε τους κάβους και απομακρυνθήκαμε από την αποβάθρα. Φιλοδοξούμε να γίνουμε ανεξάρτητο κρατίδιο, για να δικαιολογήσουμε και το πρόθεμα Μέγα-.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Μέτοικος
Δεν ξέρω τι μαγικά κάνεις αλλά το βρήκες κι αυτό. Κάτι μάλλον ξέχασα να κάνω με τη φωτό. Ή κάτι δεν ξέρω να κάνω με τη φωτό.

Είναι πράγματι το Ντουμπρόβνικ. Πήρε το όνομά του από κάποιο είδος ξύλου, το "ντουμπ", που ξυλευόταν εκεί κοντά. Στα γεράματά μου εκεί θα κάνω διακοπές, να ανεβάσω επιτέλους και το ΕΛΟ μου.
Δεν μου είπες βέβαια τι θέλει και συνεχίζει ο άσπρος, αλλά δεν πειράζει :-)
Επίσης δεν πειράζει που δεν είναι ο Χούλακ στη φωτό, γιατί αυτό δείχνει ότι το σκέφτηκες έστω και λίγο, άνευ διαδικτυακής βοήθειας. Θα περιμένω λίγο στο β) ερώτημα μπας και πάρω σωστή απάντηση.

Γενικά πάντως δεν παίζεσαι.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Συγχαρητήρια στον Μέτοικο για το Ντουμπρόβνικ. Πάντως ο Κονιδάρης έχει δίκιο περί μαγείας! Και πως στο διάτανο διαβάσατε αυτό το Copyright? Τόσο Γκαβός είμαι πια? Και έκανα και 2-3 zoom in!
Ας είναι, δοκιμάζω ένα lucky guess για τον Γρανμάστουρα. Nταμιανοβιτς? (Πρέπει να ‘ναι αρκετά ‘παππούς’ για να ‘δένει’ με τη φωτό),

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Νιέτ,ο Νταμιάνοβιτς δεν είναι στη φωτό.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Ανακαλώ περι Νταμιάνοβιτς.(Εχω δικαιωμα δεν ειναι και επίσημη) Σκεφτηκα οτι (αν ζει ο ανθρωπος) θα ειναι κοντα στα 90 οπότε μαλλον δεν κανει για θαλλασινα μπανια αλλα μαλλον για ιαματικα.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Γιούπι!! Βρήκα την απάντηση στο γ σκέλος του κουΐζ. Ο Λευκός δεν εγκαταλείπει γιατί σου λέει μπορεί να πάθει κανένα εγκεφαλικό ο παππούς και να πάρουμε το πονταλάκι α.α. Black humor αλλά τέτοιες ώρες… Για το όνομα παραιτούμαι και πάω για ύπνο. Μπορεί να ονειρευτώ την απάντηση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Η τρίτη απάντηση ευρέθη από τον γκεστ σταρ.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

@Παναγιωτης
Θα πρεπει να λαβεις υπ'οψη σου οτι εδω ερχομαι σκαστος απο το αφεντικο,που,ετσι και καταλαβει σε τι blog συχναζω,θα με απολυσει σιγουρα,ειδικα οταν καποια κειμενα δεν παραδιδονται στην ωρα τους..
Ας κανω αλλη μια προσπαθεια:
Αν κρινω απο την πηγη(http://www.haimbresheeth.com/category/gallery
/people/ γενικα το site ειναι ενδιαφερον)το πιο πιθανο ειναι οτι οι μονοι GΜ που υπαρχουν στην φωτογραφια ειναι οι κατα φαντασιαν..
Οσον αφορα το γιατι δεν εγκαταλειπει ο Λευκος,ειναι προφανες οτι περιμενει να αναδυθει εκ των υδατων,Προεδρος σκακιστικης ομοσπονδιας Βαλτικης χωρας,για να εκφρασει την αμεριστη συμπαρασταση του στην προσπαθεια αναληψης της σκακιστικης Ολυμπιαδας του 2014 ποικιλοτροπως..

@Ριζοπουλος
Επιτρεψτε μου μερικα μυστικα του επαγγελματος να μην τ'αποκαλυψω ακομα.Ο ανταγωνισμος αυξανει και δεν εχω εξασφαλισει ακομη τα γεραματα μου..

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Τι θα γίνει αφεντικό? Θα τον πάρει το ποτάμι τον μυστηριώδη Γρανμάστουρα ή μήπως ο Μέτοικος έχει δίκιο ότι υπάρχει μόνο στη νοσηρή φαντασία σου!??. Όπως και να χει μη μας κρατάς άλλο σ’ αναμμένα κάρβουνα. Άντε γιατί θα παραιτηθώ από guest star (έτσι και αλλιώς ούτε δραχμή δεν είδαμε, όχι ευρώ..)και δεν είναι εύκαιρος και ο Di Caprio.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Ώπα ρε παιδιά, έχουμε πλείστες όσες ασχολίες, να μη λέμε τα ίδια κάθε φορά. Πού να προλάβει ο έρμος ο φαρμακοποιός;
Αν υπήρχε γκραν μετρ, ηθοποιός, συγγραφέας, μπογιατζής, δήμαρχος, ντήλερ σι-ντι ή δύτης του Κουστώ στην ατόλη Οκίβα, στη φωτό, νομίζετε ότι δεν θα το έβρισκε ο Μέτοικος; Φυσικά και έχει δίκιο. Δεν αναγνωρίζεται κανείς GM στην οθόνη, επειδή ΔΕΝ υπάρχει κανείς για να αναγνωριστεί.
Έρχονται όμως και κουίζ που θα τα βρει σκούρα ακόμα κι η αυτού μεγαλειότητα των κουίζ.

Ενημερωτικά, ο Ριζόπουλος απολύθηκε από γκεστ σταρ (λόγω υψηλών οικονομικών απαιτήσεων) και ανέλαβε στη θέση του ο Ντι Κάπριο.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Άτιμε Λεονάρντο! Εύχομαι να σε φάνε οι σαργοί στο Μέγκαάιλαντ..

Filandeza είπε...

Εγώ πάντως ήμουν έτοιμη να πω πως το θέρετρο είναι το Μεγανήσι. Όσο για τους μεγάλους γνωστούς, οι κοιλιές είναι παρόμοιες με αυτών σε όλα τα θέρετρα της Ευρώπης.
Και τέλος για να πάρω το άιμα μου πίσω ως μη σκασκίστρια, σε ποιά πρωτεύουσα τηε Ευρώπης υπήρχε υπαίθριο μέγα σκάκι και το πάιζανε κάθε σαββατοκύριακο και ήμουν κι εγώ εκεί;
Και τέλος ποιά ειναι αυτή η Τζούλια; Σκάκι πάιζει;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Filandeza
Το Ντουμπρόβνικ δεν απέχει και πολύ από το Μεγανήσι, κοντά έπεσες. Τώρα για την πρωτεύουσα έχω κάνα δυο στο μυαλό μου, ας ξεκινήσω όμως από τα εύκολα: Ελσίνκι;
Η περί ης ο λόγος Τζούλια δεν ξέρει σκάκι. Ξέρει όμως τάβλι, πλακωτό.

Filandeza είπε...

Όχι το Ελσίνκι... Αν και θα ήταν καταπληκτική ιδέα να κάνουν ένα σκάκι από πάγο!

Για να βοηθήσω την κατάσταση:
το μέρος σε αυτήν την πόλη όπου βρίσεκται η σκακιέρα λέγεται Leidseplein.
Ε, τώρα πια το είπα γιατί αν το βάλετε στην αναζήτηση θα έρθει αμέσως.
Ζουσα εκεί 1994-1996 και συχνά πυκνά χαζεύαμε τους σκακιστές. Από ό,τι είδα στο Street View υπάρχει ακόμα.

Όσο για την κυρία Τζούλια, έκανα κι εγώ μία αναζήτηση και τη βρήκα. Υποθέτω πως με τέτοια δημοτικότητα, θα γίνει υπουργος στην επόμενη κυβέρνηση, έτσι για να δείξουμε στους Ιταλούς πως δεν έχουν μόνο αυτή Τσιτσιολίνα!