Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

REVANCHE ΚΟΥΙΖ 2

Και πάμε τώρα στο δεύτερο κουίζ.



Ίσως να βρείτε σχετικά εύκολα το, κατά κάποιο τρόπο, διάσημο παλικαράκι.

Ο γυαλούμπας όμως είναι δυσκολότερη περίπτωση.

6 σχόλια:

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Josh(Joshua) Waitzskin (Τώρα για την ορθογραφία μου επιφυλάσσομαι..) πρωταγωνιστής του ‘Searching for Bobby Fischer’ και σημερινός Δ.Μετρ και πρωταθλητής ‘καρατέκας’, με τον δάσκαλο του Bruce Padolfini (Γνωστό αμερικανό σκακιστάνθρωπο ο οποίος παρεμπιπτόντως διατηρεί ενδιαφέρουσα στήλη στο chesscafe.com.
Υ.Γ. Επειδή κε Κονιδάρη, βλέπω ότι δεν ‘απαντάτε ‘στις χιουμοριστικές προκλήσεις μου στο skakistiko.blogspot.com ελπίζω ειλικρινά να μην σας έχω θίξει με κάποιο σχόλιο μου.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Επιτρέψτε και μένα να θέσω ένα κουΐζ (σχετικά δύσκολο νομίζω). Ποιος μεγάλος σκακιστής είχε πει σε συνέντευξη του απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο:’You call me Grandmaster, I am not a grandmaster, I am not even a master, chess is the master of me, of ………. (όνομα άλλου σκακιστή που δεν το γράφω γιατί θα γίνει εύκολο το κουΐζ), of us all’’. Συγγνώμη για τα αγγλικά αλλά νομίζω ότι με την ελληνική απόδοση θα χανόταν ίσως το πλήρες νόημα.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Παναγιωτη εχουμε αξιους επιγονους!
(Αν και αυτο ειναι υπερβολη να ειπωθει για τον Σπυρο τον οποιο ειχα προϊσταμενο για ενα φεγγαρι στην Ολυμπιαδα του '84).
Οριστε και η πηγη,την οποια δεν θα εβρισκα χωρις την βοηθεια του Ριζοπουλου(ειχα δει καπου καποτε την φωτογραφια αλλα δεν θυμομουν τους εικονιζομενους)
http://www.wishtank.org/magazine/well/four
_interviews_with_josh_
waitzkin_think_bobby_fischer/
Ενισταμαι παντως στην ελλειψη αρχικων στοιχειων για να ξεκινησει κανεις το ψαξιμο.Θα μπορουσες να γραψεις κατι οπως:Ξεκινησε να παιζει σκακι,6 χρονων,με τους τζογαδορους στο Washington square park(δες την προχθεσινη αναρτηση του Γατου) οπου τον συναντησε και τον πηρε υπο την προστασια του ο μετεπειτα προπονητης του Caruana η οτι εκανε ισοπαλια 11 χρονων σε σιμουλτανε με τον Κασπαροβ..

@Ριζοπουλος: Δεν ειναι τοσο δυσκολο το Quiz που βαλατε.Η δηλωση εγινε το 1931 και το ονομα που λειπει ειναι του Capablanca..

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

@ Μέτοικο. Πολύ σωστά αγαπητέ μου. Φαίνεται ότι ήταν τόσο εύκολο που δεν καταδεχτήκατε να γράψετε καν το όνομα του Αλιέχιν που το είπε, παρά μόνο αυτό του ‘θανάσιμου’ αντιπάλου του. Ας είναι επιφυλάσσομαι για δυσκολότερα στο μέλλον!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@RIZOPOULOS
Δεν μπορώ να πω πόσο χαίρομαι που απαντάνε "ουδέτεροι". Εύγε. Να πω την αλήθεια δε θυμόμουν τη δήλωση, αλλά εκεί πήγε το μυαλό μου κι εμένα. Φυσικά και δεν έχω κάτι εναντίον σου, πώς σου πέρασε τέτοια ιδέα; Είμαι καλό παιδί, ρώτα να δεις.Απλά έχω άπειρες ασχολίες και δεν προλαβαίνω τα πάντα. Όπως όλοι οι Έλληνες δηλαδή...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Μέτοικος
Χα! Σιγά μη σας δώσω και στοιχεία! Ούτε στοιχεία, ούτε στίχους, ούτε στοιχειά, ούτε στοιχήματα. Ξερά και φρυγανισμένα θα είναι τα ποστ, κι όποιος γουστάρει. Με τόσα που έχω τραβήξει, πάλι καλά που δεν βάζω σκέτη τη φωτογραφία. Καλά, εννοείται ότι δε σας σώζει ούτε το ίντερνετ στα κουίζ που ακολουθούν.