Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ

-Ήρθαν πάλι οι εκλογές. Δεν θα σας πω τι να ψηφίσετε, αλλά μπορώ αν θέλετε να σας πω τι να μην ψηφίσετε. Ούτως ή άλλως, του κεφαλιού σας θα κάνετε πάλι.

-Με έχουν τρελάνει στα τηλέφωνα και τις προσκλήσεις οι υποψήφιοι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων. Τόση αγάπη δεν την αντέχω. Ευτυχώς που εδώ έχουμε μονοεδρική. Αλλιώς θα είχα αλλάξει αριθμό.

-Πως γράφεται το ντημπέιτ; “D-bait”?




-Πολύ γέλιο θα πέσει στην τηλεμαχία των δύο. Ακόμα περισσότερο θα έπεφτε αν έκαναν αγώνες ποδηλάτου ή έστω ποδοσφαίρου. Υπάρχει και προηγούμενο βλέπετε.


-Ο Καρατζαφύρερ λέει, δε θα κατέβαινε στο ντημπέιτ. Φαίνεται δε θα είχε άλλη επιταγή να δώσει. Τελικά κάτι θα μάζεψε από τη γύρα.


-«Ψηφίστε μας ακόμα κι αν διαφωνείτε μαζί μας», δήλωσε η Παπαρήγα. Άσε ρε Αλέκα… Τι νομίζεις ότι κάνουν τόσον καιρό οι ψηφοφόροι σου;


-Τι; Άλλο πράμα ο ΣΥΝ κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έπρεπε να μου το πείτε αυτό. Τώρα στενοχωρήθηκα.


-Όταν οι Οικολόγοι μιλάνε για «πράσινες θέσεις εργασίας», ελπίζω να μην εννοούν αυτούς που θα διορίσει το ΠΑΣΟΚ.


-Κάποιος πρέπει να πει στον Τσίμα ότι στα ντημπέιτ είναι από την πλευρά των δημοσιογράφων.


-Δε μου αρέσει ο Λιάτσος όταν κάνει σοβαρές ερωτήσεις. Δεν είναι ο εαυτός του βρε παιδί μου.


-Γιατί δεν κάνουμε πρωθυπουργό τον Σκορτσιανίτη; Οι Αμερικάνοι που έχουν μαύρο ηγέτη, εξυπνότεροι είναι; Άσε που ο Σοφοκλής έχει και ταλέντο στο καλάθι. Γιατί όχι και σ’αυτό της νοικοκυράς;





-Αν δεν αποκτήσουμε τελικά αυτοδύναμη κυβέρνηση, μήπως θα μπορούσαμε να έχουμε αυτοδύναμη αντιπολίτευση;


-Μεταξύ άλλων κατεβαίνουν στις εκλογές κόμματα με ονόματα όπως «Παλαιά Δημοκρατία», «Πού είσαι Παπαδόπουλε;», «Χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη, ΠΑΕΚΕ» και «Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση- Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.».

Μέχρι εδώ. Η πραγματικότητα υπερβαίνει το ισχνό χιούμορ μου.

9 σχόλια:

espectador είπε...

Παναγιωτη επιτηδες εβαλες το σχολιο σου για τον ΣΥΝ με κιτρινο χρωμα? Για να μη μπορουμε να το διαβασουμε? :)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Μπα, τα χρώματα τα επιλέγω σχεδόν στην τύχη. Νομίζω όμως ότι κάτι διακρίνεται, έστω και δύσκολα. Όπως και στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή. :-)

Ανώνυμος είπε...

Από όλα το καλύτερο ήταν η φαγωμάρα των μεγάλων για την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ξέχασαν να ρωτήσουν κανέναν που ξέρει... Δεν τους είπανε τι μπάχαλο έχουν γίνει; Και εκεί χωρισμένοι σε πράσινομπλε και κιτρινοκόκκινους βαρώνους είναι. Και ο πιο μπασμένος στα κόλπα, είναι και ο πιο μεγάλος "επιστήμονας"...
Η πραγματικότητα ξεπερνάει και το δικό μου ισχνό χιούμορ...

Καλό βράδυ ;-)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Auctor ignotus
Πονεμένη ιστορία κι αυτή των πανεπιστημίων. Και να' ταν η μόνη...Τι να πρωτοπείς, για πόρους, για διοίκηση, για το άσυλο, για τους αιώνιους, για το επίπεδο γνώσης ή για τον στείρο κομματισμό; Και το ακόμα χειρότερο από το πανεπιστήμιο, είναι η έξοδος από το πανεπιστήμιο, εκεί, στη σαρκοβόρα αγορά εργασίας.

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Πράγματι ό,τι και να πει κανείς γι' αυτά είναι λίγο. Και το χειρότερο είναι πως το θέμα της Παιδείας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στα ΜΜΕ κι από το ποσοστό της επί του ΑΕΠ...
Αλλά βέβαια εδώ δεν μας ενδιαφέρει τίποτα. Παιδεία χαμηλού επιπέδου. Οικολογική συνείδηση μηδέν. Υγεία, άστο καλύτερα. Η γνώμη των άλλων Ευρωπαίων για μας; Σκασίλα μας, εμείς είμαστε ελληνάρες.

Νimertis είπε...

καλημέρα Παναγιώτη... η δράση των πολιτών μονάχα ως απάντηση, προηγείται η εσωτερική ετοιμότητα, η αφύπνιση... είμαι εναντίον της μαυρίλας πάντως και προς τα αριστερά οι απαντήσεις είναι με κέντρο τον άνθρωπο και όχι το καταραμένο χρήμα... αν μας απογοητεύουν τα πρόσωπα ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε ατελείς και ανεπαρκείς... δεν είναι ρομαντισμός νομίζω να προσβλέπεις στο καλύτερο, το ανθρώπινο, το δικαιότερο...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Ηλία
Τι να προσθέσω; Ισχύουν όσα λες και άλλα ακόμη. Απλά, αυτά ακριβώς είναι που πρέπει να μας κάνουν πιο αγωνιστικούς και όχι ριψάσπιδες. Έχουν ράμματα για τη γούνα μας, ας ετοιμάσουμε κι εμείς λίγα για τη δικιά τους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@nimertis
Εδώ και καιρό νομίζω, έχει γίνει φανερό ότι συμφωνώ απόλυτα με επιχειρήματα σαν τα δικά σου. Εξακολουθώ όμως να υποστηρίζω πως απαιτείται μια κάποια μορφή οργάνωσης, για να γίνουν αποτελεσματικοί οι αγώνες και οι πρωτοβουλίες. Απομένει φυσικά να δομηθεί ένα τέτοιο ενδιαίτημα, αφού αυτή τη στιγμή και η αριστερά έχει ελλείμματα.

Ωστόσο, το' χεις! Μάλλον δε χρειάζεται να σου πω το μυστικό ποιους να ΜΗΝ ψηφίσεις :-)

MAIRH H. είπε...

Είναι απαράδεκτη η φετεινή υπερβολική αφισορύπανση της Ν.Δ., όλο το κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο με αφίσες του Καραμανλή. Για ποια οικολογική συνείδηση μας μιλάνε ?