Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

ΣΤΙΓΜΕΣ


Δεν είναι και άπειροι οι τρόποι συλλογής ευτυχίας. Λίγες οι ευκαιρίες να αποστάξεις μερικές σταγόνες. Αυτό το σαββατοκύριακο όμως ήταν γενναιόδωρο. Μια διαδικτυακή κουβεντούλα στο μπλογκ του "Νουβάντα", μια σύντομη επίσκεψη στο σάιτ του Κορτώ, μερικά χαμόγελα που χρωστάω στον Παπαθεοδώρου, ένα χαμόγελο από τη Μαριτίνα-την τεσσάρων μηνών βαφτισιμιά μου- το χάδι της Σοφίας μου(χωρίς ίχνος κτητικό το "μου"), ο γάμος της φίλης μου της Ιφιγένειας, κάμποσος ελεύθερος χρόνος, η κάψα να πιάσω το μολυβοκόντυλο ξανά, δυο- τρία απρόσμενα τηλεφωνήματα...Μερικές φορές η ζωή φοράει τα κυριακάτικά της. Τουλάχιστον, μερικές φορές τα βλέπουμε εμείς. Πάλι καλά.

Χρωστάω μια δυο βιβλιοπαρουσιάσεις, αλλά σήμερα προτιμώ να κοιτώ την κυριακάτικη φορεσιά της ζωής. Και το λοξό της χαμόγελο.

Ευκαιρία να θυμηθώ και κάποιες ευχαριστίες. Στην ιστοσελίδα http://culturenow.gr/ για την παρουσίαση του "Χειρόγραφου", και τη συμπερίληψή του στις προτάσεις της. Στην Κατερίνα Μανδενάκη που έγραψε στη βιβλιοπαρουσίασή της στο περιοδικό ELLE: "Επιτέλους και ένας Έλληνας βιβλοδέτης στο κυνήγι πανάρχαιων χειρογράφων(....) Αξίζει!". Αλλά και σε όλους αυτούς που διάβασαν το βιβλίο μέσα στον καυτό μήνα Αύγουστο φέρνοντάς το στη λίστα με τα ευπώλητα της σελίδας http://diavaseme.gr/ με τα στοιχεία πωλήσεων του Ελευθερουδάκη. Πιο πολύ όμως χαμογελώ για την άγνωστή μου τηλεφωνήτρια στην εταιρία ERGOPHARM και για την έκπληξη, όταν τηλεφωνόντας για να παραγγείλω οινοπνεύματα για το φαρμακείο, με άρχισε στις ευχαριστίες."Μα δεν έκανα ακόμα παραγγελία", πρόλαβα να ψελλίσω. Το κοκκίνισμα ακολούθησε τη διευκρίνισή της: "Σας ευχαριστώ για τις πέντε υπέροχες μέρες ανάγνωσης και ταξιδιού που μου προσφέρατε". Άγνωστη φίλη αναγνώστρια σε ευχαριστώ κι απο εδώ.

Είναι Κυριακή μεσημέρι. Το Σαββατοκύριακο δεν τελείωσε ακόμα. Να ένας καλός λόγος για να συνεχίσω να χαμογελώ.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Life long Replacement is a thing that you seldom find, as you Buy facebook reviews. Exclusively a handful of excellent agencies are offering this. buy facebook reviews ratings