Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

2ο ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Το διάστημα από 21-25 Ιουνίου 2009 διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μεγανησίου. Το Πρωτάθλημα υπήρξε το επιστέγασμα των μαθημάτων που διήρκεσαν όλη τη σχολική χρονιά, με ικανοποιητική συμμετοχή και που έφεραν τους μαθητές του σκακιστικού τμήματος να κατακτούν δύο χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο στους σχολικούς αγώνες του νομού.






Όπως πέρσι, έτσι και φέτος η αγωνιστικότητα των μικρών αθλητών έμελλε να καθορίσει τον νικητή στον τελευταίο γύρο, ενώ το επίπεδο των παρτίδων ήταν κατά πολύ υψηλότερο από πέρυσι. Άξιος και αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Σπύρος Κονιδάρης, της Γ’ Δημοτικού, με 9 βαθμούς σε 9 αγώνες! Δεύτερος ο Δημήτρης Πολίτης, της ΣΤ’ Δημοτικού με 7/9 και πολύ καλή εμφάνιση, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ευχάριστη έκπληξη των αγώνων Βασίλης Δάγλας, της Γ’ Δημοτικού με 5,5 β. Μιας και οι μαθητές του Δημοτικού έδειξαν τα δόντια τους σε αυτούς του Γυμνασίου, ως «Πρώτος Δημοτικού» βραβεύτηκε και ο πέμπτος της κατάταξης Μάριος Μάντζαρης.





Στους νικητές απονεμήθηκαν κύπελλα, από τον διοργανωτή και τον Δήμαρχο Μεγανησίου Στάθη Ζαβιτσάνο, ενώ ακολούθησε και αγώνας επίδειξης σιμουλτανέ από τον Παναγιώτη Κονιδάρη, με συμμετοχή όλων των παιδιών.





Ένα ακόμα σιμουλτανέ θα πραγματοποιηθεί από τον Μαιτρ Γεράσιμο Δάγλα, τον Αύγουστο, που μαζί με τις αξιέπαινες σκακιστικές δραστηριότητες στο Νυδρί, δημιουργούν ένα σκακιστικό και δη πολιτισμικό πυρήνα, που τόσο πολύ έλειπε όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί τα παιδιά, με φαντασία και δημιουργικότητα, μπορούν να κάνουν ματ στην ευτελή καθημερινότητα!

8 σχόλια:

Ελισσαίος είπε...

Άσε αυτά που ξέρεις και πες τώρα: Πόσα προσυμφωνημένα αποτελέσματα υπήρξαν στο σχολικό πρωτάθλημα Μεγανησίου, πόσα δώσουν οι μπαμπάδες για να πάρουν τα μετάλια τα καμάρια τους;

Συγχαρητήρια για την κινητικότητα, πάντα τέτοια, και του χρόνου άμα ευκαιρώ έρχομαι για διαιτητής. Θα φέρω μαζί και τα τρία πιθηκάκια.

Emmanuel Manolas είπε...

Συγχαρητήρια για την δουλειά υποδομής που κάνεις στο Μεγανήσι.
Εύχομαι να μπορούν να την βλέπουν κάτοικοι και επισκέπτες και να είναι όλοι υπερήφανοι για την άνοδο του πολιτισμού στον τόπο σας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Ευχαριστώ αμφότερους.

Ελισσαίε
Πρέπει να είμαι κουρασμένος, αφού δεν το έπιασα το υπονοούμενο με τα πιθηκάκια. Εκτός κι αν φταίει το ότι είμαι ανιστόρητος :-)

Αλκίνοε
Δίκιο έχεις. Το σκάκι είναι πολιτισμός και μάλιστα πολύ καλής ποιότητας. Και φυσικά, σαν καλό βλαστάρι, μόνο από κάτω προς τα πάνω αναπτύσσεται.

Ανώνυμος είπε...

Tα τρία πιθηκάκια, το ένα κολλητά στο άλλο, έχουν το καθένα τα χέρια τους σε διαφορετικό σημείο του προσώπου τους. Υπήρχε και τέταρτο, αλλά προτιμούσε να βάζει τα χέρια του σε άλλο μέρος του σώματός του και το λογοκρίνανε.

Ελισσαίος είπε...

για την προηγούμενη ανωνυμία, γέννημα της βιασύνης

melen είπε...

Φωτογραφία με τα τρία πιθηκάκια, θα βρεις εδώ: http://meteorologika.blogspot.com/2008/08/homo-politikandis-homo-sub-politikandis.html.
Το λογοκριμένο δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται..

Καλημέρα

ΜΑΙΡΗ Η. είπε...

Αχ, μα γιατί να μην ασχολείται και ο Σαρκοζί με το σκάκι να είμαστε κι εμείς πιό ησυχοι?

ΜΑΙΡΗ Η. είπε...

Αχ, μα γιατί να μην ασχολείται και ο Σαρκοζί με το σκάκι να είμαστε κι εμείς πιό ησυχοι?