Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

123

Το παιχνίδι λέγεται "123" και τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας. Και επειδή ενίοτε γίνομαι παιχνιδιάρης, λέω να το αναπαράγω. Έχει ως εξής:
Α) Ανοίγεις το πρώτο βιβλίο που βρίσκεται δίπλα σου στη σελίδα 123 (για να δικαιολογηθεί και ο τίτλος)
Β) Γράφεις την 5η, 6η και 7η περίοδο (στο διαδίκτυο εννοείται).
Γ) Αυτό ήταν, έχεις ξεμπερδέψει και έχεις κερδίσει και χρυσούν ωρολόγιον!

Τώρα θα μου πεις, τι γίνεται αν το βιβλίο έχει 122 σελίδες; Ή αν η σελίδα 123 είναι λευκή; Ή αν έχει ζωγραφιές; Ή αν το κοντινότερο βιβλίο είναι πχ. ένα σχολικό σύγγραμμα ή κάτι εξίσου αδιάφορο; Τότε οι κανόνες του παιχνιδιού επιβάλουν να το παρακάμψεις και προχωρήσεις στο αμέσως πιο κοντινό. Εύκολο ε;- Για να απλώσω τώρα το χέρι μου...Α-χά!!!

(...) Ο Φάουλκες έκανε μια διφορούμενη κίνηση.
"Είναι εδώ, κάτω από το δέρμα" είπε τελικά. "Στα γονίδιά μας...Μόνο οι τεχνητοί κανόνες, η κουλτούρα, το βερνίκι των διαδοχικών πολιτισμών κρατούν τον άνθρωπο μέσα στα όριά του. Κοινωνικές συμβάσεις, νόμοι. Φόβος της τιμωρίας." (...)

Εντάξει έκλεψα λιγουλάκι, έγραψα περισσότερες προτάσεις, αλλά ο Αρτούρο Περέθ-Ρεβέρτε, είναι σαν το τσιγάρο: κόβεται δύσκολα. Το βιβλίο είναι "Ο ζωγράφος των μαχών". Συνεχίστε λοιπόν να μεταδίδετε τον "ιό" στο ίντερνετ. Κάποτε θα φτάσει και στον υπολογιστή της Βουλής...

4 σχόλια:

Schrödinger's Cat είπε...

Ελπίζω να μην φτάσει το παιχνίδι στα γραφεία της βουλής γιατί έχουμε να χορτάσουμε αναρτήσεις με τηλεφωνικούς καταλόγους του ΟΤΕ (με ονόματα ψηφοφόρων). Ή φαντάζεσαι να φτάσει στο γραφείο του Πολύδωρα και να μας φλομώσει με τη μετάφραση του Σαμουράι του;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Χε-χε! Άλλο τόσο όμως θα μπορούσε να μας προκύψει και κανένα "κρυφό" σχέδιο νόμου.Να ξέρουμε να πάρουμε τα μέτρα μας, πριν μας τα πάρουν αυτοί. Εξάλλου έχει και μπλόγκερς η Βουλή, δεν έχει;

vaggelis είπε...

"Και γύρω από το φούρνο και τις κόκκινες φλόγες που ξεπετάγονταν ορμητικές από το μαύρο του στόμιο ήταν αραδιασμένα, σαν να ίπταντο, δύο φτυάρια, ένα τσεκούρι, ξύλα, ένα λινό ρούχο,..."
Σου θυμίζει μήπως κάτι;;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@vaggelis
Σα σκακιστής που είμαι οφείλω να έχω καλή μνήμη. Όχι βέβαια τόσο καλή ώστε να θυμάμαι όλο το "Χειρόγραφο.." απέξω, αλλά οι συμβολισμοί των Καρμπονάρων ήταν από τα πιο γοητευτικά σημεία της έρευνας μου. Ελπίζω να σου αρέσουν και οι υπόλοιπες σελίδες εκτός από την 123 (-: