Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

ΑΠΕΡΓΙΑ!

Γιατί έχω κουραστεί να πληρώνω τα σπασμένα ενός διεφθαρμένου κράτους.
Γιατί συμπονώ τους ανθρώπους και υπερασπίζομαι το δικαίωμά τους στα κοινωνικά αγαθά. Γιατί και οι φαρμακοτρίφτες έχουμε φωνή, συνείδηση και αξιοπρέπεια.
Γιατί είμαι αριστερός και τις δεξιές πολιτικές θα τις πολεμώ μέχρι να πεθάνω.
Γιατί πρέπει το συντεχνιακό κομμάτι του σιναφιού μου να αφυπνιστεί.
Και τέλος γιατί δεν είμαι μαλάκας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι είναι!!
Κάποια στιγμή θα πρέπει να αφυπνιστούν όλοι γιατί δεν είναι θέμα μιας συντεχνίας είναι θέμα όλων.
Αφορά εμας και το μέλλον των παιδιών μας.
Δεν γίνεται να δουλεύουμε συνέχεια χωρις καμία παροχή απο το κράτος. Που είναι επιτέλους το κοινωνικό κράτος; Πότε θα γίνει ο άνθρωπος το κύριο μέλημα και όχι το κέρδος;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Ξέρετε τι με θυμώνει περισσότερο απ' όλα; Η υποκρισία. Το προσωπείο μιας υποτιθέμενης έγνοιας για τα προβλήματα των μαζών. Ας μας το πουν ξεκάθαρα: "Κύριοι, δε θα πάρετε σύνταξη ποτέ! Γιατί το κοινωνικό κράτος πέθανε. Βρείτε ένα φεουδάρχη να σας κάνει δουλοπάροικούς του. Εμείς νίπτουμε τας χείρας μας". Έτσι θα το καταλάβαινα κι εγώ ο τάλας. Και θα φώναζα με περισσότερο σθένος αυτό που λέει και ο φίλος Ηλίας, ακραιφνής κομμουνιστής, "φωτιά και τσεκούρι"! Και ο τραγέλαφος είναι, ότι δε διδασκόμαστε ούτε καν από τις πολιτικές άλλων συντηρητικών κυβερνήσεων στην Ευρώπη, οι οποίες τουλάχιστον έχουν λύσει βασικά θέματα (υγείας ή παιδείας π.χ.).

Ανώνυμος είπε...

Μα αγαπητέ Παναγιώτη τώρα είναι που πρέπει να φωνάξουμε, τώρα είναι που πρέπει να σηκωθούμε απο τους καναπέδες και να αγωνιστούμε για το δικιο όλων μας. Όπως έγραψα και πιο πάνω πρέπει να αφυπνιστούμε τώρα!! Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι απο αυτούς που μας κοροιδευουν. Η δύναμη είναι στο λαό.
Αν είδες χθες την εκπομπή της Σεμίνας θα διαπίστωσες οτι τα είπε καλά η Αλέκα. Είναι ενας συνεχής αγώνας για τον απεγλωβισμό των μαζών. Μόνοι μας θα κάνουμε την αλλαγή.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Δεν έχεις άδικο σε αυτό. Ίσως τελικά οι εξεγέρσεις να μην αναβάλλονται. Βέβαια δε βλέπω τηλεόραση (σχεδόν ποτέ), αλλά η θέση του ΚΚΕ μου είναι γνωστή. Είμαι λίγο επιφυλακτικός ως προς τα μέσα. Οι απεργίες είναι μια καλή αρχή, συμβάλλουν και στην ανύψωση του ηθικού. Το πιο σημαντικό όμως είναι να βρεθούν δίπλα-δίπλα όλοι όσοι αντιδρούν στην προδιαγεγραμμένη πορεία του συντηρητισμού. Κι εδώ έχουμε ευθύνη όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Θα σταθώ στο τελευταίο που γράφεις, οτι δηλ. πρέπει να βρεθούν δίπλα διπλα όλοι οσοι είναι αντίθετοι στο συντηριτισμό. Όσο πιο γρήγορα το συνηδητοποιήσουμε τόσο πιο γρήγορα θα απελευθερωθούμε απο τα δεσμά.
Παρεμπιπτόντως, το Μεγανήσι είναι υπεροχο. Ημουν το καλοκαίρι εκεί και ενθουσιάστηκα. Καλή και Λευκάδα αλλά το νησί σου είναι εξαιρετικό.Ίσως να φταίει οτι γινόταν ένας χαμός απο τουρίστες στη Λευκάδα και στο Μέγανήσι ήταν πιο ήσυχα. Άσε που διάβαζα το "Χειρόγραφο" τότε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

:-))