Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ήθελα, καιρό τώρα, να γράψω ένα άρθρο για την τυραννίδα του MEGA (και άλλων παρακάναλων), γι' αυτόν τον ορυμαγδό παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας, στο βωμό του χρήματος και της διατήρησης της καθεστηκυίας τάξης. Γι' αυτό το βόρβορο που, με περιτύλιγμα γυαλιστερής (πράσινης) ζελατίνας, εισβάλει στο σπίτι του ανυποψίαστου Έλληνα, για να τον χώσει ως το λαιμό στις ελώδεις ακαθαρσίες της πιο αποφασιστικά φασιστικής "δημοσιογραφίας". Τόσο, που να μην μπορεί πια ν' ανασάνει και -κυρίως- να κινηθεί, να ξεκουνηθεί, να θυμώσει, να εξεγερθεί. Τόσο, που να αισθανθεί κι ο ίδιος παρασιτικό σαπρόφυτο και να αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι "μαζί τα φάγαμε". Όμως, άργησα λίγο να μιλήσω γι' αυτήν την ανελέητη πνευματική φάλαγγα και (με ανακούφιση) είδα ότι με πρόλαβε ο Στάθης Σταυρόπουλος. Αναδημοσιεύω λοιπόν το σχετικό άρθρο του από τον Ναυτίλο της "Ε". Μετά από αυτό ακολούθησε χαρτοπόλεμος μεταξύ "δημοσιογράφων" του MEGA και Στάθη, αλλά ο κύβος είχε ριφθεί. Και -αν κρίνω από τη σπασμωδική αντίδραση- ίσως να βρήκε και στόχο: στο δόξα πατρί. 




Η «πόλις» έχει αρχίσει να κόβεται στα δύο. Μας μιλούν πλέον σαν να είμαστε δούλοι -θέλουν «συμβάσεις μιας ημέρας», «απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις», θέλουν τις κόρες μας στο χαρέμι τους, τους γιους μας στη δούλεψή τους, γιουσουφάκια.

Αυτοί που λήστεψαν τη χώρα, αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, θέλουν τώρα με εργαλείο την ακροδεξιά κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου να έχουν να διαθέτουν και να κατέχουν ανθρώπους των 500 Ευρώ. Μας μιλούν με φερέφωνα (όπως άλλοτε με τα κατοχικά μεγάφωνα) τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους.

Η «πόλις» κόβεται στα δύο, το παρακάτω κείμενο δεν είναι επί προσωπικού. Είναι περί του επερχόμενου εκφασισμού…

 
 
 
Τι Τρόμος είναι αυτός;!
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα.
Τι οργουελικός εφιάλτης!

Σαν τα κοράκια παραμονεύουν οι δύο απ’ τους παρουσιαστές, η κυρία Τρέμη και ο κ. Πρετεντέρης,
να αρπάξουν απ’ το στόμα του καλεσμένου τους, όταν δεν είναι φιλοκυβερνητικός, την κουβέντα του, να την δαγκώσουν, να την διαστρέψουν, να την ανασκολοπίσουν και να του τη δώσουν πίσω να την φάει, να τού κάτσει στον λαιμό, να πνιγεί, να σκάσει -και αυτό το λένε διάλογο, ενημέρωση, ειδήσεις.

Τι οργουελικός τρόμος είναι αυτός!

Αυτό το φρικτό δίδυμο δεν επιτίθεται με μένος ταλιμπάν εναντίον των στόχων του μόνον με το (απύλωτο, ιταμό και υπερφίαλο) στόμα του, αλλά με όλην τη γλώσσα του σώματός του να κορυβαντιά, να ωρύεται, να σκούζει, να προσβάλλει, να ειρωνεύεται -είναι αυτό ειδήσεις; έστω σχόλιο μέσα στις ειδήσεις; είναι άποψη; Οχι, είναι τρομοκρατία! Είναι προπαγάνδα! Είναι κουστουμάτος ταλιμπανισμός, είναι φασισμός, είναι, ακόμα χειρότερα, εθισμός των θεατών στον φασισμό.

Τίποτα απ’ όσα γίνονται σε αυτό το δελτίο δεν έχει σχέση με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ρωτάνε και απαντάνε οι ίδιοι, διακόπτουν όποιον γουστάρουν και το στόμα τους στάζει μέλι μόνον μπροστά στους κυβερνητικούς και τους φίλους τους. Αλλά, το πιο θλιβερό είναι όταν για «ξεκάρφωμα» οι δύο αυτοί παρουσιαστές (των οποίων, τουλάχιστον η ταπεινότης μου δεν είναι συνάδελφος) κάνουν τάχα ζόρικες ερωτήσεις στους υπουργούς, ανάλογες με εκείνες που θα έκαναν δουλικά στους αφεντάδες τους σε άλλες εποχές.




  Δεν ξέρω αν λέει αλήθεια η AGB ή η Πωστηλέν τώρα, για τη θεαματικότητα αυτού του δελτίου, ούτε με νοιάζει αν είναι πρώτο ή έσχατο. Με νοιάζει ότι είναι όνειδος για τη δημοσιογραφία, πληγή για τη δημοκρατία, ντροπή για την πολιτική. Ούτε απορώ με τους πολιτικούς που πάνε και προσκυνάνε τα ξόανα της τηλεοπτικής τυραννίδας στην πιο απεχθή τους μορφή, αμφισβητώ όμως ότι οι πολίτες δεν αισθάνονται έστω κι απ’ τον καναπέ τους τον κίνδυνο που πηγάζει απ’ αυτήν την τηλεοπτική χούντα -αυτό το διαρκές εξουσιαστικό ξεσάλωμα του πρασινοφρουρισμού. Αυτής της ανωφελούς γλίτσας που σπαράζει τη χώρα παραπάνω από δυο δεκαετίες τώρα. Αυτός ο συνδυασμός γκαιμπελισμού και σταλινισμού παντός καιρού, όστις υποστήριξε υπό την δορά του εκσυγχρονισμού με τον πιο καθωσπρεπίστικο τρόπο ό,τι πιο αισχρό μάς έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, απ’ το άγος του Χρηματιστηρίου έως την αποκοπή των μισθών και τις επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις, αυτός ο συνδυασμός, καλά οχυρωμένος από αφεντικά, χορηγούς, διαφημιστές, τραπεζίτες και συν-ένοχους δημοσιογράφους, έχει βλάψει τον λαό και το πολίτευμα περισσότερο απ’ όσον έβλαψε η μαύρη πανώλης το Λονδίνο και τις τρεις φορές που το επισκέφθηκε.

Η ενημέρωση είναι δικαίωμα του λαού.

Το δελτίο του Μέγκα και τα άλλα δελτία όπως αυτό δεν ενημερώνουν τον λαό, τον στραβώνουν, τον αιχμαλωτίζουν, τον χειραγωγούν. Βγαίνουν στον αέρα, που είναι περιουσία του λαού, μόνο και μόνο για να τον τρομοκρατήσουν, για να τον κάνουν να κάθεται σούζα, οι σταθμοί αυτοί είναι η μαύρη χειρ και η σιδερένια φτέρνα των διαπλεκόμενων – είναι εχθροί του λαού με περικεφαλαία. Την περικεφαλαία της οίησης, του (ραγιάδικου) θράσους, του κυνισμού, του αμοραλισμού, της αναισχυντίας, της αγένειας – με έναν λόγο: μιλάνε στον λαό σαν να μιλούν σε κατσαρίδες…

Ντροπή!

13 σχόλια:

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Ξεχάσατε να πείτε ότι είναι ένα εξακέφαλο τέρας, που με έχει κάνει να μη βλέπω αυτό το φρικαλέο δελτίο ειδήσεων εδώ και χρόνια (με κάποιες εξαιρέσεις, βέβαια, για να μπορώ να έχω άποψη).
Θα μπορούσε κάποιος να μου δείξει δελτίο ειδήσεων άλλης χώρας που να εμφανίζονται έξι κεφάλια και να σπέρνουν τον τρόμο;

Sherlock είπε...

Δηλητήριο στάζει η πένα του Στάθη αλλά και η δικιά σου Παναγιώτη δεν πάει πίσω...
Πράγματι τους πέτυχε στο δόξα πατρί.

Emmanuel Manolas είπε...

Το συγκεκριμένο κανάλι, όταν αναγκάστηκε να δείξει το βίντεο της δολοφονίας του Αλέξη, έβαλε άλλη ηχητική μπάντα για να στηρίξει την υπερασπιστική γραμμή ότι [ερχόταν μια διαδήλωση και οι αστυνομικοί κινδύνεψαν]. Είχα δει το βίντεο στο διαδίκτυο μια μέρα πριν και θυμόμουν τι έλεγε η βασική μάρτυς - το μόνο που ακουγόταν. Η παραχάραξη της πραγματικότητας στην υπηρεσία τίνος;
Δεν παρακολουθώ πλέον το κανάλι αυτό.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Ασφαλώς σωστή η οπτική του άρθρου και ή άποψη του κυρίου Οικονομόπουλου περί εξακεφάλου όφεως:-) , αλλά μήπως υπερβάλουμε λίγο ως προς την ‘δυναμική’ και την επήρεια των γκαιμπελίσκων?
Εξάλλου ο Γκαιμπελίσκος ή η ινστρουχτόρικη ντουντούκα χρειάζονται το μονοπώλιο για να υπάρξουν. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός (στην πλειοψηφία του) έχει πάψει, εδώ και πολύ καιρό, να παίρνει στα σοβαρά τα υποτιθέμενα δελτία ‘ειδήσεων’ όπως και τις ‘ενημερωτικές’ εκπομπές εκμάθησης ‘ξύλινης’ γλώσσας , όπως ασφαλώς έχει -προ πολλού- σταματήσει να περιμένει ότι θα ‘ενημερωθεί’ από αυτά τα εκτρώματα.
Νομίζω ότι οι όποιες ακροαματικότητες οφείλονται κυρίως στο ότι τα βλέπουν πλέον οι πιο πολλοί σαν –κακόγουστες μεν, κωμωδίες δε- και σαν σαπουνόπερες .
Πλέον ούτε τα μικρά παιδιά δεν ‘τρώνε τη παραμύθα’ της ‘έγκριτης μεγαλοδημοσιογραφίας’ ούτε τις ντεμέκ ‘ερωτήσεις φωτιά’ = πάσσα Δομάζου στον Αντωνιάδη ‘πάρε τόπι, βάλε γκολ’…

Γιάννης Πλιώτας είπε...

Συγχαρητήρια για την αναδημοσίευση.

P.Konidaris είπε...

@Ηλία
Μην ανησυχείς, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές. Η πρώτη διδάξασα στα τηλεδικαστήρια είναι φυσικά η Αμερική. Κι η γείτονα Ιταλία δεν πάει πίσω. Βέβαια εμείς κρατάμε το Ελληνικό μας άρωμα ακόμα και στην παραπληροφόρηση.

P.Konidaris είπε...

@Sherlock
Τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στην τόλμη του Στάθη (και μερικών ακόμα θαρραλέων διανοούμενων) που μπορούν να διαπλατύνουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Αν έγραφα τα ίδια εγώ, θα είχε χεστεί η φοράδα στ' αλώνι.

P.Konidaris είπε...

@Αλκίνοος
΄Μόνο το Μέγκα; Δεν βλέπω κανένα κανάλι πλέον. Εδώ και πολύ καιρό μετράω με το μάτι πόσα βιβλία χωράνε στον χώρο που πραξικοπηματικά καταλαμβάνει η
17άρα τιβί μας.

P.Konidaris είπε...

@Ριζό
Συμφωνώ με τον Γέρο-Μαθιό. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσον κόσμο επηρεάζει η τηλεόραση, μη σου πω πιο πολύν κι απ' τον Δαλάι Λάμα.
Προχτές με ρώταγε η πεθερούλα μου πώς θα γιορτάσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο με την κόρη της. Προσπάθησα με υπομονή να της εξηγήσω την μπούρδα του πράγματος, ότι ο έρωτας δεν έχει ανάγκη τα δεκανίκια πλαστών αγίων, ούτε και καταληκτικές ημερομηνίες, ετσέτερα-ετσέτερα. "Μα δεν μπορεί, για να τον δείχνει (!) όλη μέρα η τηλεόραση, θα πρέπει να ήταν σπουδαίος άγιος!" ήταν η πληρωμή για τον κόπο μου.

P.Konidaris είπε...

@Γιάννης Πλιώτας
Καλώς τον!
Δεν έκανα και τίποτα, ένα κοπιπέιστ απλά :-)
Για να σοβαρευτώ, πρέπει όλοι να δίνουμε φωνή και έκταση σε κάθε προσπάθεια ανατροπής του σκηνικού που μας σφίγγει σαν την τανάλια μεσαιωνικού σιδερά.

P.Konidaris είπε...

@Γέρο-Μαθιέ
Νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος του μουδιάσματος του κόσμου οφείλεται και στα ΜΜΕ που σπέρνουν τον φόβο και τον τρόμο πιο γρήγορα απ' ότι ο Ιάσονας τα δόντια του φιδιού. Γι' αυτό και το καζάνι, που εμφανώς έχει φτάσει σε σημείο ζέσεως, δεν έχει εκτινάξει ακόμα το καπάκι του. Η τιβί κάνει εντωμεταξύ την καλοπληρωμένη δουλειά της: λοβοτομεί.

Δεν ξέρω σε ποιο νησί αναφέρεσαι, όπου το ΠΑΣΟΚ διαφεντεύει, αν όμως μιλάς για το Μεγανήσι, σαφώς και έχω άποψη και σαφώς δεν έχω πρόβλημα να την καταθέσω, αυτό δα έλειπε. Κάνε μου όμως συγκεκριμένες ερωτήσεις, αν θες, για να μπω στο νόημα.

Γερο Μαθιος είπε...

Παναγιωτη μιλαω για ενα μικρο νησι του Αιγαιου, με εποχικο τουρισμο 6 μηνων, που φετος εζησε μια πολυ εντονη προεκλογικη περιοδο. Τις εκλογες τις κερδισε ο προηγουμενος δημαρχος, με μικρη διαφορα, και σημαντικο ρολο στο αποτελεσμα ισως επαιξαν οι ψηφοι περιπου 60 οικονομικων μεταναστων που κατα τους ισχυρισμους των χαμενων ηταν αποτελεσμα εξαγορας. Τελος παντων δεν ειναι αυτο το θεμα μου, εκει που ζησαμε 3-4 μηνες με μεγαλη ενταση και παθος, οικογενειες και φιλοι χωριστηκαν σε αντιπαλα στρατοπεδα, για μικροαφορμες, τωρα ειμαστε σε μια κατασταση αφασιας, απιστευτη. Συμβαινουν διαφορα, το πιο σημαντικο οτι χασαμε το καθημερινο καραβακι που μας συνδεει με το μεγαλο νησι της περιοχης μας εδω και 20 μερες σχεδον, και δεν κουνιεται φυλλο. Τι αλλο να πω, για το σχολειο που γκρεμιστηκε αρον-αρον και μετα απο 4 μηνες δεν αρχισε ακομα το κτισιμο, για την βιβλιοθηκη που ειναι 6 μηνες κλειστη γιατι δεν υπαρχει υπαλληλος να την ανοιξει εστω τρια απογεματα την βδομαδα, αν αρχισω δεν θα σταματησω. Ωστοσο πρεπει να ειμαστε απο τα ελαχιστα μερη στην Ελλαδα που εφαρμοζεται η απαγορευση του καπνισματος, οχι απο καποια ευαισθησια στα θεματα υγειας (προσωπικα δεν καπνιζω) αλλα απο τον φοβο του καρφωματος απο καποιο αντιπαλο μαγαζι..

Να σημειωσω εδω, πως οι δυο παραταξεις στις δημοτικες αποτελουνταν απο συσσωματωσεις πολυ διαφορετικων ανθρωπων σε καθε επιπεδο, και απ' οτι λενε οι παλιοτεροι, δεν αποκλειεται καθολου οι χθεσινοι αντιπαλοι να βρεθουν συνεργατες στις επομενες εκλογες.
Φοβαμαι λοιπον οτι απο την ουρα βρωμαει το ψαρι σ' αυτην την περιπτωση..

Τελος παντων ας το ελαφρυνουμε λιγο, το ειδες αυτο με την δημοσκοπηση της MRB για την ημερα του Αγιου Βαλεντινου;

http://psychologosgr.blogspot.com/2011/02/mrb-cosmogr.html

Τι να πεις μετα;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Γέρο-Μαθιός
Αααα, μάλιστα, γι' αυτό το νησί μιλάμε. Τώρα μπήκα. Τί να προσθέσω, κάπως έτσι είναι οι εκλογές σε μικρά μέρη. Παίζουν ρόλο και τα συγγενολόγια, και οι φιλίες και οι υποχρεώσεις, ακόμα και το επάγγελμα.

Είδα και την "έρευνα". Προφανώς ανήκω στο 28% (ή 23 ήταν;). Δόξα τω θεώ, και η γυναίκα μου το ίδιο :-)