Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ

Την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου, ένας πολυσήμαντος θεσμός στα δρώμενα της πόλεως των Αθηνών, που οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), με συνδιοργανωτές τον Πολιτισμικό Οργανισμό και το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.



Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στον «Ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη σύγχρονη κοινωνία και τον πολιτισμό».
Συμμετέχουν η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Το πρόγραμμα του 39ου Φεστιβάλ Βιβλίου σας προσκαλεί σε ένα πλήθος εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί από τον Πολιτισμικό Οργανισμό και το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και φυσικά τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου.
Αναλυτικότερα, οι εκδηλώσεις για τους βιβλιόφιλους, που θα επισκεφθούν το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι οι ακόλουθες:

Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου
Στις 7 το απόγευμα, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, οργανώνει σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Παραμύθια του κόσμου» για τους μικρούς επισκέπτες. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν παραμύθια της προφορικής παράδοσης και της λογοτεχνίας από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Παραμύθια για πλάσματα παράξενα, για ζώα που μιλούν με ανθρώπινη λαλιά, ιστορίες για όνειρα και επιθυμίες, για μικρούς και για μεγάλους, που έφτασαν στις μέρες μας από στόμα σε στόμα ή γράφτηκαν από Έλληνες και ξένους συγγραφείς.

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου
Στις 12 το μεσημέρι, θα δοθεί συναυλία από τη Φιλαρμονική Νέων του Δήμου Αθηναίων.
Στις 8 το βράδυ, θα τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια του 39ου Φεστιβάλ Βιβλίου, από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη.

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου
Στις 7 το βράδυ, θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη από τον Δήμο Αθηναίων για τους μικρούς φίλους της έκθεσης.
Στις 8 το βράδυ, έχει προγραμματισθεί συζήτηση με θέμα: «Η αστυνομική λογοτεχνία στην Ελλάδα σήμερα», με ομιλητές τα μέλη της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.): Τιτίνα Δανέλλη, Τεύκρος Μιχαηλίδης, Δημήτρης Μαμαλούκας (φίλος και συμπατριώτης!) και Γιάννης Ράγκος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μανώλης Πιμπλής (φίλος και σκακιστής!), επίσης μέλος της Λέσχης.



Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου
Στις 12 το μεσημέρι, έχει προγραμματισθεί συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.
Στις 7 το απόγευμα, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, συνεχίζει τα «Παραμύθια του κόσμου» για τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ.
Στις 9 το βράδυ θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Στιγμές Πάθους», της Μέλπως Ζαρόκωστα από τις εκδόσεις ΖΑΧΑΡΑΚΗ. Θα μιλήσουν η συγγραφέας και η Πρόεδρος του Ιδρύματος για το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ Άννα Φόνσου.
Όλα τα έσοδα του βιβλίου είναι προσφορά στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ.

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου
Στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της πρώτης επίσημης, συλλεκτικής έκδοσης του Ιστορικού Αρχείου Δήμου Αθηναίων «ΑΘΗΝΑΙ 1888». Πρόκειται για ένα λεύκωμα, που εμπεριέχει περισσότερες από 70 ανέκδοτες φωτογραφίες με όψεις της Αθήνας του 19ου αιώνα, που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Στις 9 το βράδυ, θα δοθεί συναυλία από τον Δήμο Αθηναίων με έντεχνο τραγούδι.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου
Στις 7 το απόγευμα, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, διευρύνει τα «Παραμύθια του κόσμου» για τους λιλιπούτειους επισκέπτες.

Τέλος, καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ Βιβλίου το γνωστό oικολογικό «τρενάκι» θα προσφέρει δωρεάν πεντάλεπτες βόλτες στους επισκέπτες της έκθεσης.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο εκδηλώσεων της Έκθεσης και είναι ανοικτές στο κοινό.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε. και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ΝΕΤ 105,8 και ΚΟSMOS 93,3, η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και το περιοδικό της «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ», καθώς και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑΘΗΝΑ 9,84.

Την εικαστική φροντίδα της πολυσήμαντης αυτής διοργάνωσης έχει αναλάβει ο ζωγράφος ΒΕΝΤΣΕΣΛΑΒ ΙΟΤΟΒ, ο οποίος φιλοτέχνησε ένα έργο που παραπέμπει στη διαχρονική ανάγκη ανάγνωσης βιβλίων, για να έχει ο σύγχρονος άνθρωπος την πνευματική ανέλιξη, απαραίτητο συστατικό για το «ευ ζην», σε καιρούς ισοπεδωτικούς.
Στο 39o Φεστιβάλ Βιβλίου, που διεξάγεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου (3 - 19 Σεπτεμβρίου 2010), 160, περίπου, εκδότες σε 130 περίπτερα παρουσιάζουν τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή με περισσότερους από 50.000 τίτλους.
Ας επισκεφθούμε, λοιπόν, το 39o Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Ζάππειο, στη μεγάλη αυτή Γιορτή του Πολιτισμού και της Παιδείας.

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας του Φεστιβάλ Βιβλίου
Δευτέρα - Πέμπτη : 6:00 μ.μ. - 10:30 μ.μ.
Παρασκευή & Σάββατο: 6:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.
Κυριακή: 11:00 π.μ. - 10:30 μ.μ.


5 σχόλια:

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Να χαιρετίσω και εγώ με τη σειρά μου την επαναδραστηριοποίηση του Coni the great! Ελπίζω τα ‘κοπάδια’ των τουριστών του Αυγούστου να μην τον μετέτρεψαν σε Conan the barbarian … Χρειαζόμαστε έναν ποιοτικό και φορμαρισμένο Κονιδάρη στις δύσκολες μέρες που έρχονται . Ως τέως guest-star λοιπόν, αναφωνώ: Welcome back dear Mr.Coni..!

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

What's up duck? Γιατί εξαφανίστηκες?

Αρκεί βέβαια να μην συμβαινει κάτι σοβαρό...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Δοντ γουόρι (μπι κάψουλ).
Εκλογές είναι η αιτία, εκλογές και όχι αστεία.
Δριμύς σε ένα μήνα :-)

Πες του Καλοπροαίρετου να αλλάξει το προφίλ του. Χτες πέθανε ο Καφάσης.

melen είπε...

Ιντα΄γινες μωρέ;
Πού χάθηκες;
Έμπλεξες με τα προεκλογικκάκακα ;

Σας πεθυμήσαμε σενιόρ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Υπομονή, θα επιστρέψω από την Κρήτη. Μετά θα επιστρέψω και από τις εκλογές.