Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ

ΔΙΑΤΑΓΜΑ
"Περί απαγορεύσεως του καπνίζειν εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων"
ΟΘΩΝ
ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Θέλοντες να προλάβωμεν όσον ενέστι τα εξ ενδεχομένων πυρκαϊών δυστυχήματα, επί τη προτάσει του Ημετέρου επί των Εσωτερικών Υπουργού,
απεφασίσαμεν και διαττάτομεν.
Α'. Απαγορεύεται η χρήσις του καπνίζειν είτε δια καπνοσυρίγκων (τσιμπουκιών), είτε δια σιγάρων, εις πάντας εν γένει τους υπαλλήλους και υπηρέτας του Κράτους εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων.
Β'. Η απαγόρευσις αυτή επεκτείνεται και εις πάντα άλλον προσερχόμενον εις τα ειρημένα καταστήματα και γραφεία, χάριν υποθέσεως ή άλλης τινός αιτίας.
Γ'. Ο Ημέτερος επί των Εσωτερικών Υπουργός θέλει δημοσιεύσει και εκτελέσει το παρόν Διάταγμα.
Εν Αθήναις, την 31 Ιουλίου 1856
Εν ονόματι του Βασιλέως
Η Βασίλισσα
ΑΜΑΛΙΑ
..........................................................................................................................
Η αναμετάδοση του κειμένου γίνεται, χωρίς την άδεια του μπλόγκερ, από το φιλικό και αγαπητό ιστολόγιο www.nikiana.wordpress.com . Οι τονισμοί είναι δικοί μου.
Το μόνο που μου απομένει να σχολιάσω είναι πως εμείς εφαρμόζουμε το μέτρο ένα μήνα πριν την Αμαλία και πως αναμένεται να έχει τα ίδια εντυπωσιακά αποτελέσματα με τότε.
Υ.Γ. Αλήθεια, απαγορεύτηκαν και τα τσιμπούκια; Θα μείνει πολύς κόσμος άνεργος...

8 σχόλια:

ΜΑΙΡΗ Η. είπε...

Καλά, βρε Παναγιώτη, έπρεπε να παντρευτει ο Άδωνις για να επανέλθει η κίνηση στο blog μας?
Ουφ, μας έφυγε όμως κι αυτό το άγχος. Αποκαταστάθηκε κι αυτός. Δοξα σοι ο Θεός!

Το έγγραφο με την υπογραφή της Αμαλίας είναι εκπληκτικό! Επιπλέον δείχνει ότι τα προβλήματα που υπήρχαν τότε, υπάρχουν και σημερα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Τι; Παντρεύτηκε ο μπουμπούκος; Τι μου λες; Αλήθεια, αυτοί δεν έχουν παιδιά ή κάνω λάθος; Κι αν έχουν, τότε πως συμβιβάζεται αυτή η προγαμιαία απόκλιση με το ελληνοχριστιανικό ήθος που μετ' επιτάσεως υπερασπίζεται ο εν λόγω σφίχτης;

ΜΑΙΡΗ Η. είπε...

Αχ, τον κράταγε αστεφάνωτο η κακούργα! Όχι μόνο του είχε κάνει παιδί, αλλά ως νύφη του την παρέδωσε ο μεγαλύτερος γιός της από τον προηγούμενο γάμο της! Αμέ! Τόσο πισω εχουμε μείνει εμεις!
(Ήμασταν Αγόριανη Παρνασσού, κλεισμένοι μέσα λόγω κρύου, χωρίς internet, με 2 κανάλια μόνο στην τηλ., κι έτσι ενημερώθηκα πλήρως).

Δημήτρης είπε...

Φίλε Παναγιώτη καλημέρα!!!
νομίζω πως τα τσιμπούκια σε αυτόν τον τόπο αποτελούν παράδοση
δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κόντρα στις παραδόσεις...

καλημέρα είπα? είπα!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@jim
Xε-χε! στο ίδιο μήκος κύματος είμαστε!

Ελισσαίος είπε...

Αχ, Φίλιππε! Τί ωραία που περνάμε εδώ στη Χαλκιδική! Απολαμβάνουμε το τσιγάρο μας και τις διακοπές μας. Ενώ άλλοι βράζουν στο Ζουμονήσι τους.
Και προς Θεού! Αυτό που σου αποκάλυψα ... Τσιμουδιά. Άλλοι μ' έχουν πρήξει και το μόνο που τους έλεγα ήταν αποπροσανατολιστικές μικρολεπτομέρειες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Σα να γροίκησα έναν ψίθυρο...
Μπα, ιδέα μου θα ήταν...

Ελισσαίος είπε...

Ματιασμένος είμαι τον τελευταίο καιρό. Κάποιοι φαίνεται ζηλεύουν και με κοιτάνε (ή με σκέφτονται) με μισό μάτι. Αλλά δεν πειράζει. Εγώ καλά περνάω. Με τα μπάνια μου, την παρέα, τον καφέ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ