Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΤΣΙΚΗΣ ΖΕΙ, Ο ΑΛΕΞΗΣ ΟΧΙ...

Μετά ανακατεύτηκε με τους άλλους διαδηλωτές. Οι ρυτίδες του έμοιαζαν με τάφρους, τόσο είχαν βαθύνει, και ήταν θαρρείς γεμάτες ανημπόρια. Προχωρούσε σα σκυφτό δέντρο, αμίλητος και άχρονος. Μέσα στη μάζα η ανωνυμία είναι εξασφαλισμένη, ακόμα και η ασφάλεια είναι δεδομένη. Αν έμενε μόνος του η θλίψη θα του έκανε επίθεση από παντού με προτεταμμένο όπλο. Κι αυτή ήταν μια εικόνα που του ξέσκιζε τις σάρκες. Όχι εξ' αποστάσεως, εξ επαφής. Κι ας ξέρει πάντα η θλίψη καλό σημάδι.

21 σχόλια:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Και για όσους απορούν για το ποιος είναι ο "Τσίκης", ας ρίξουν μια ματιά λίγο πιο κάτω στο ποστ "Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ"

Ανώνυμος είπε...

Τοm

Δεν μπορώ να καταλάβω πως δίνει το κράτος όπλο σε τέτοιους υπανθρώπους.
Δολοφόνησε ένα άνθρωπο, εκτέλεσε ενα παιδί.
Δεν μπορώ να βάλω στην ίδια ζυγαριά μια ψυχή και τις υλικές ζημιές. Δεν γίνεται. Κάποιοι κλαίνε για τις τράπεζες. Ημαρτον. Κάποιοι πάνε να μειώσουν το παιδί.
Τι να πει κάποιος στους γονείς του παιδιού. Τι;

Φαίδρα Φις είπε...

καταθέτω και αθροίζω την οργή
και τη μνήμη μου στη μνήμη του,
το σεβασμό.

ας περάσουμε στην πράξη τώρα

Φαίδρα Φις είπε...

Παναγιώτη έλαβα ό,τι μου έστειλες,
σ'ευχαριστώ πολύ.
θα σου μιλήσω γι'αυτό κάποια άλλη στιγμή, καταλληλότερη από το τώρα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Tom
Μόνο το παιδί; Δυστυχώς, αυτού του είδους οι σφαίρες σκοτώνουν περισσότερα απ' όσα πετυχαίνουν. Την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ελπίδα...
Φυσικά και τους Αλέξηδες, τους "ταραχοποιούς", αυτούς που τολμούν (ακούς εκεί!) να αμφισβητήσουν την έννομη τάξη μιας καθωσπρέπει κοινωνίας, αποκοιμημένης στον μαλακό καναπέ της αναισθησίας, τον αγορασμένο με λεφτά από λοβιτούρες.

Ξερνάω από αηδία...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Φαίδρα
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, διαρκώς στην πράξη είμαι. Δε θα αφήσω σε κανέναν την ευκαιρία να με χαρακτηρίσει "φιλήσυχο πολίτη", μέχρι να πεθάνω.

Ξέρω, όλα τα άλλα δεν έχουν καμιά σημασία. Τώρα είναι οργής ώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο αξιότιμος (= άξιος ο μισθός του) ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκωνέας είναι σίγουρο ότι πυροβόλησε στον αέρα. Αμέσως μετά τον συγκεκριμένο αέρα στεκόταν ο Αλέξης. Αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά και δεν πρέπει να τα συνδέσετε.
Κι αν σας αναφέρω και καμμιά εικοσαριά άλλα παρόμοια πρόσφατα περιστατικά, με ραβδούχους της εξουσίας, να τα διαχωρίσετε σε αδιευκρίνιστα με αλλοδαπούς και θλιβερά γεγονότα με ημεδαπούς και καθαρίσατε!
Ο υπουργός είπε "έπεσαν πυροβολισμοί και πέθανε ένας νέος", όπως λέμε "έπεσε περισσότερο αλάτι στο φαγητό" χωρίς να υπάρχει ευθύνη κάποιου. Δεν είπε "ο ειδικός φρουρός πυροβόλησε τρεις φορές άοπλα παιδιά, πέτυχε το ένα στην καρδιά και έφυγε περπατώντας προς το άθικτο περιπολικό, χωρίς να τον ενοχλήσει κανένας από τους παρόντες αστυνομικούς".
Άντε μετά να μαζευτούν όσοι καταλαβαίνουν...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Ανώνυμος
Και γιατί να (συμ)μαζευτούν φίλε μου όσοι καταλαβαίνουν; Να μη μαζευτούν καθόλου: να δράσουν και εν ανάγκη να σπάσουν! Σιγά τα ωά που χαλάσαμε πέντε έξι ΑΤΜ των κακόμοιρων των τραπεζών. Σιγά που πήραν φωτιά δέκα κάδοι με τα αστικά μας απόβλητα.

Σε κάθε ντέρμπι οι μπάτσοι ακούνε τα εξ αμάξης και τους πετάνε αντικείμενα και σπάνε μαγαζιά και βάζουν φωτιές οι διάφοροι απολιτίκ χούλιγκαν των διαπλεκόμενων προέδρων. Αλλά εκεί δεν τρέχει και τίποτα αφού το μένος της νεολαίας εκτονώνεται στους αντίπαλους οπαδούς και όχι στην "ευνομούμενη πολιτεία", έτσι δεν είναι; Φαντάζεσαι κάθε Κυριακή τους μπάτσους να πυροβολούν όποιον τους βρίζει τη μάνα ή την αδερφή; Μακελειό.

Μεταξύ μας τώρα...ποιος υπουργός και ποια κυβέρνηση. Τις δηλώσεις Καραμανλή τις άκουσες; Για "στοιχεία" μίλησε ο άνθρωπος, πως λέμε "κακοποιά στοιχεία"... Εύχομαι να του στοιχειώσουν τον ύπνο. Για πάντα...

Ανώνυμος είπε...

Τοm

Αυτό με εξοργίζει είναι το τι ακούω αυτές τις μέρες. Είτε απο κανάλια είτε χειρότερα απο συναδέλφους και γνωστούς.
Γιατί πήγε εκεί; Τι είπε και "προκάλεσε"; Σε ποίο πολιτικό χώρο άνηκε; Ο μπάτσος είναι ψυχασθενής. Πρεπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, θα αποδωθούν ευθύνες, κόλαση στην Αθήνα και άλλες τέτοιες ανοησίες που τις εκστομίζουν με μια απάθεια άνευ προηγουμένου.
Σήμερα οι γονείς θα αποχαιρετήσουν το παιδί τους και μου μιλάνε για ζημιές φωτιές και καμένες τράπεζες.
Βρε ουστ απο δω.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Τομ
Ξέρεις κάτι; Όλη αυτή η ιστορία μου άφησε κάτι σαν ελπίδα, κυρίως από τη νεολαία. Μου έδειξε πως δεν βυθίστηκαν όλοι στην τρυφηλότητα, την απάθεια και τη χαύνωση. Ότι υπάρχουν ακόμα αντιστάσεις. Ναι, ο θάνατος του παιδιού είναι ψυχρός και σκληρός σα βράχος. Μα από τους βράχους ξεπηδάνε κυκλάμινα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που με έχει εξοργίσει στην υπόθεση,είναι ότι ΟΛΟΙ μιλούν σα να ήταν ΠΑΡΟΝΤΕΣ στο περιστατικό.Δημοσιογράφοι,πολιτικοί,πολίτες (με αυτή τη σειρά).Δε θέλω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου,αλλά αφού δεν ήμουν μπροστά,πώς μπορώ να ξέρω αν ήταν ευθεία η βολή ή αν εξοστρακίστηκε,τι διεμείφθη.Πώς γίνεται να βγάλω καταδίκη αφού δεν είμαι ιατροδικαστής,δικαστής,εμπειρογνώμονας,εγκληματολόγος και δεν έχω την επιστημονική κατάρτιση ούτε τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης.Αλλά όπως στους σεισμούς γίνονται ΟΛΟΙ σεισμολόγοι υπολογίζοντας ακόμα και τα ρίχτερ,έτσι και τώρα ενδύθηκαν ΟΛΟΙ αυθαίρετα τις παραπάνω ειδικότητες και βγάζουν πόρισμα χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται.Αξιοθρήνητο.Μια ποικιλόμορφη,καθοδηγούμενη προς ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μία εκδοχή.Κι όποιος τολμήσει να ψελλίσει ότι μπορεί και να είναι αλλιώς γίνεται αυτομάτως μαύρο πρόβατο.Ανατριχιαστική αυτή η έλλειψη ΜΕΤΡΟΥ από τους Έλληνες που έφτασαν να μετατρέψουν ένα τυχαίο συμβάν,είτε αποδειχτεί εν ψυχρώ δολοφονία είτε όχι,σε ισοπέδωση των πάντων,κυριολεκτικά και μεταφορικά.Όχι παιδιά,παράγινε το κακό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Ανώνυμος
Θα μου επιτρέψετε να τονίσω κάποια πράγματα, που ίσως τα έχω επαναλάβει, μα που δε θα έβλαπτε να τα ξαναπώ.

α)Δεν το θεωρώ τυχαίο γεγονός, γιατί έχουν υπάρξει και άλλα κρούσματα αστυνομικής βίας και αυτό μου λέει πολλά για τη λειτουργία του (απαραίτητου σε τελική ανάλυση) αστυνομικού σώματος. Δήλωσα ευθαρσώς που το κατατάσσω :στυγερή δολοφονία από μπάτσο-Ράμπο.

β)Έχουμε το πόρισμα του ιατροδικαστή (εγώ τουλάχιστον το άκουσα από τα ίδια του τα χείλη) και παρότι η ανακριτική πορεία είναι σε εξέλιξη, το γεγονός πως η σφαίρα έχει φορά από πάνω προς τα κάτω μιλάει από μόνο του. Ούτε εξοστρακισμοί, ούτε κανένα άλλο σενάριο σαν κι αυτά που θα προσκομίσει ο άθλιος δικηγόρος που τον ανέλαβε.

γ)Άσχετα με την ακριβή τροχιά της σφαίρας, το αποτέλεσμα δεν αμφισβητείται. Ένας νεκρός έφηβος. Η έκρηξη που ακολούθησε, επίσης δεν αμφισβητείται και δείχνει πόση συσσωρευμένη οργή υπάρχει σε αυτή την κοινωνία. Και τώρα ας σκύψουμε πάνω (ή καλύτερα μπροστά, μπας και αισθανθούμε λίγη μεταμέλεια) στα δεκαπεντάχρονα γιατί κάτι μας ουρλιάζουν εδώ και καιρό και οι ήχοι της αρρωστημένης ευδαιμονίας μας δεν το άφηναν να ακουστεί.

Ανώνυμος είπε...

Tom

Ναι όντως η νεολαία έδειξε οτι υπάρχει. Καταλαβαίνει και αγωνίζεται. Αγωνίζεται εναντίων αυτών που μας έφεραν σε αυτή την οικονομική κατάσταση, εναντίων 10άδων σκανδάλων, εναντίων αυτών που οπλίζουν το χέρι δολοφόνων εναντίων αυτών που προσπαθούν να σταματήσουν το μέλλον τους.

Ανώνυμος είπε...

Τη νεολαία την έβγαλαν μπροστά ενήλικες που κάθονται στα μετόπισθεν,στην ασφάλειά τους και παρατηρούν.Η κοινωνία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα αλλά αντί για τους πιτσιρικάδες,οι "μεγάλοι" έπρεπε να βγουν στους δρόμους.Πού είναι οι μεγάλοι;Όσοι "σπρώχνουν" με τον α ή το β τρόπο τα παιδιά να βγουν μπροστά δεν τα αγαπούν ούτε αγωνίζονται γι΄αυτά.Τα χρησιμοποιούν.

Ανώνυμος είπε...

Βγηκαν και καποιοι μεγαλοι ανωνυμε αλλα δεν τους ειδες. Βλεπεις δεν τους εδιξε η τηλεοραση!

Ανώνυμος είπε...

"εδειξε"..

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Tom
Συμφωνώ, να μην τα ξαναλέω.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Ανώνυμος
Τι ακριβώς εννοείτε; Ότι η όλη ιστορία ήταν υποκινούμενη και άρα επίπλαστη; Ή ότι θα έπρεπε να συμπαρασταθούμε στα παιδιά δια της παρουσίας μας στις έντονες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τους; Γιατί αυτά τα δύο σκέλη είναι η μέρα με τη νύχτα. Το πρώτο ούτε να το σκεφτώ δε θέλω. Στη δεύτερη περίπτωση το συζητάμε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@espectador
Πράγματι, η εικόνα των καναλιών για μια ακόμα φορά δεν είπε όλη την αλήθεια. Αλήθεια, αυτό το κατασκεύασμα ο Κούγιας, δεν έχει όριο;

Ανώνυμος είπε...

Tom

Είναι πολύ βρώμικος ο ρόλος του. Τόσο που με προβληματίζει γιατί να τα πεί αυτά. Τι και ποιον εξυπηρετεί; Κάτι δεν μου πάει καλά. Ξεπληρώνει χρεή της αστυνομίας; Θέλει να δημιουργήσει ντόρο; Δεν έχω καταλήξει ακόμα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη περιμένω πραγματικά να δω πόσος χρόνος θα σου χρειαστεί για να διαπιστώσεις αν ήταν υποκινούμενο όλο αυτό το ιμιτασιόν αντάρτικο.Καθημερινά προστίθενται για όλους μας και νέες... πληροφορίες εσωτερικές αλλά και διεθνείς.Αναμένω τα σπουδαία λοιπόν σε βάθος χρόνου.Και ελπίζω να μην είναι τόσο άσχημα όσο υποθέτω και απεύχεσαι.