Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

ΣΧΟΛΙΟ: ΤΙ ΟΥΓΚΑΝΤΑ, ΤΙ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ


Το 3% των κατοίκων της Ουάσινγκτον ζουν με τον ιό HIV ή έχουν προσβληθεί από AIDS, σύμφωνα με στοιχεία κυβερνητικής έκθεσης, γεγονός που δίνει πλέον στην ασθένεια διαστάσεις επιδημίας.
«Τα ποσοστά μας είναι υψηλότερα από τη Δυτική Αφρική», δήλωσε χαρακτηριστικά η Δρ. Σάνον Χέιντερ, διευθύντρια της υπηρεσίας για τον έλεγχο του HIV/AIDS στην αμερικανική πρωτεύουσα. «Πρόκειται για ποσοστά ανάλογα με την Ουγκάντα και ορισμένες περιοχές στην Κένυα», πρόσθεσε η Δρ. Χέιντερ.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ιός HIV που προκαλεί το AIDS μεταδίδεται στην αμερικανική πρωτεύουσα με κάθε δυνατό τρόπο: με ομοφυλοφιλικές και ετεροφυλικές σεξουαλικές σχέσεις, με τη χρήση συρίγγων από ναρκομανείς και από μητέρες-φορείς στα παιδιά τους.
Περίπου 3.000 ανά 100.000 κατοίκους, ηλικίας άνω των 12 ετών, ή 15.120 άτομα, είναι θετικά στον ιό HIV στην Ουάσινγκτον. Μάλιστα από το 2006 έως το τέλος του 2008 τα κρούσματα του AIDS αυξήθηκαν κατά 22%.


Εφημερίδα Ναυτεμπορική, 17/03/2009












Μα...το AIDS δεν εμφανίζεται στους εξαθλιωμένους ναρκομανείς, στους ομοφυλόφιλους, στις πόρνες, στους... περιθωριακούς τελοσπάντων; Εμείς οι πολιτισμένοι Δυτικοί δεν τους διδάσκουμε πως θα το αποφύγουν; Τόσες και τόσες καμπάνιες ενημέρωσης και επιμόρφωσης δεν κάνουμε;



Αμ, δε! Ουάσινγκτον και Ουγκάντα δε μοιράζονται πια μόνο το αρχικό "Ου"! Αγωνιώ. Μήπως οι αδελφοί μας οι αμερικάνοι στερούνται -ελέω κρίσης- των χρημάτων για την αγορά προφυλακτικών; Προσωπικά, ξεκινώ την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.





Τρεις κούτες πολύχρωμα - που έχουν περάσει και από ηλεκτρονικό έλεγχο.

7 σχόλια:

highaftos είπε...

Αγαπητέ κ.Κονιδάρη μου,βρίσκω εξαιρετικό το σχόλιό σας,οπως και τέτοιο το χιούμορ σας...
Αφήνοντας τα ..μείζονα και πιάνοντας τα ..ελλάσονα και λόγω της επαγγελματικής σας ενασχόλησης,της κύριας,ή τις δευτερεύουσες,μου χτύπησε -και μου χτυπά πάντα οταν το βλέπω- άσχημα,αυτό το "ναρκομανής"...
Βέβαια,δε μου κάνει εντύπωση όταν αναφέρεται απ'την οποιαδήποτε "Ναυτεμπορική".Μου κάνει όμως εντύπωση,να ειπώνεται απο ανθρώπους του πνεύματος και απο ανθρώπους που εκτιμώ...
Αν το αντικαταστήσουμε ολοι μας,αυτό το "..μανείς",με αλλες λέξεις-έννοιες,απο το πάμπλουτο λεξιλόγιό μας,όπως, χρήστες,εξαρτημένοι,τοξικοεξαρτημένοι και αλλα τόσα που εσείς θα βρείτε,τότε σίγουρα θα έχουμε συμβάλει...
Τότε σίγουρα,θα γίνει συνείδηση,οτι το φαινόμενο ειναι δυστηχώς της ..διπλανής πόρτας...
Ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη για την κατάχρηση της φιλοξενίας...

Φιλαλήθης είπε...

Βρήκα το τσαρδί σου από τα αγαπημένα του Σαραντάκου...θα επιστρέψω πάραυτα!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@highaftos
Καλώς ήλθατε. Καμιά κατάχρηση, χαρά μου.
Συμφωνώ με την προσέγγισή σας για τους χρήστες. Βέβαια, όπως καταλάβατε, έχω μια αγάπη στην βορειοαμερικανική κοινωνία τέτοια που, συχνά, με οδηγεί στο σαρκασμό.
Κανείς δεν είναι τέλειος :-)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Φιλαλήθης
Ασθμαίνων ακούγεσαι. Χαλαρά. Το τσαρδί διανυκτερεύει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Δε βλέπω που δε βλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση, δε με ενημερώνετε κι εσείς. Τι ήταν αυτό που έπιασε το ματάκι μου στο διαδίκτυο;

"Έντονες αντιδράσεις συνεχίζουν να προκαλούν οι χθεσινές δηλώσεις του Πάπα Βενέδικτου XVI σχετικά με την χρήση των προφυλακτικών".

Ώπα λέω! Τι είπε πάλι; Και τι διαβάζω;

"Ο Πάπας δήλωσε χθες, Τρίτη, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψής του στην Αφρική, ότι «το πρόβλημα του AIDS δεν μπορεί να ρυθμιστεί, με τη διανομή προφυλακτικών» και ότι «αντιθέτως η χρήση τους επιδεινώνει το πρόβλημα», προκαλώντας αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο"!!!

Πέρσι δεν πέρασε ο Ποντίφηξ από την Ουάσινγκτον;Εμ, έτσι εξηγείται το πρόβλημα! Είπα κι εγώ...

Ανώνυμος είπε...

Μπα, δεν νομίζω να χρειαζόταν γραμμή (άλλωστε αυτή είναι η επίσημη γραμμή από χρονια), τα καταφέρνει μια χαρά μόνος του πια... Πολύ πιο σαλάτα τα έκανε πρόσφατα με εκείνον τον Άγγλο (!) σκληροπυρηνικό καρδινάλιο που ανήκει στη σέκτα αυτών που δεν παραδέχονται ότι έγινε το Ολοκαύτωμα -τόσο που του την είπαν και οι Γερμανοί καθολικοί, που ναι μεν έχουν χαρεί με το «παλικάρι» τους που έγινε Πάπας, αλλά δεν τα πολυσηκώνουν ευτυχώς πια αυτά τα «αναθεωρητικά»...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@greekchesspolitics
Στην πράξη εννοούσα ότι ο Πάπας τους επηρέασε :-), αλλά το ίδιο κάνει.
Διάβαζα πως η Καθολική Εκκλησία διάγει κρίση βαθιά καθώς η επισκεψιμότητα των ναών της μειούται κατά 3-4% το χρόνο! Μαζί και τα έσοδα που της προσπορίζει αυτός ο κοσμάκης.

Με αυτά και μ' αυτά τον βλέπω το Ράιζινγκερ να το κλείνει το μαγαζί, άμα πει κι άλλα τέτοια.