Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΟΓΔΟΗ ΘΕΣΗ

Την όγδοη θέση μεταξύ 13 ομάδων (και κάποιων individuals) κατέλαβε η Εθνική Ομάδα Καλλιτεχνικού Σκάκι, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Sunningdale της Μεγ.Βρετανίας. Πρωταθλητές η πρώτη ομάδα της Βρετανίας με δεύτερους τους Πολωνούς και τρίτους τους Σέρβους. Η θέση της ομάδας μας είναι η καλύτερη που έχει καταλάβει έως τώρα στη διοργάνωση, αν και τα ατομικά αποτελέσματα των παικτών δεν ήταν ικανοποιητικά, λόγω και του υψηλού βαθμού δυσκολίας των προβλημάτων που έβαλε ο Dr. Kamenic.




Σε ατομικό επίπεδο οι λύτες μας κατέλαβαν τις εξής θέσεις: Κώστας Πρέντος 21ος (δεύτερος από αριστερά), Νίκος Μενδρινός (αριστερά) 31ος, Χάρης Φουγιαξής (δεύτερος από δεξιά) 49ος και Παναγιώτης Κονιδάρης 51ος. Περισσότερα στοιχεία και ανταποκρίσεις μπορεί να βρει κανείς στο εξαιρετικό μπλογκ του Αλκίνοου (www.kallitexniko-skaki.blogspot.com).

4 σχόλια:

melen είπε...

..Πάνω που έλεγα πως εγκατέλειψες το μπλογκ και αποφάσισες να εκτελείς μόνο καθήκοντα θυρωρού..

Συχαρήκια βεβαίως-βεβαίως :)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@melen
Έκανα αποτοξίνωση από το ιντερνέτι καλή μου. Ο καθαρός αέρας του Sunningdale μου έκανε καλό.

Alotan είπε...

Να κάνω μια διόρθωση (όχι θα σε άφηνα). Η 8η θέση της ομάδας μας είναι μεν η καλύτερη ως τώρα σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα λύσης, αλλά δεν υπάρχει άλλη για να συγκριθεί. Είναι η πρώτη φορά που κατεβάσαμε Ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (απαιτούνται τουλάχιστον 3 λύτες).

Τώρα, αν συγκριθεί με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου η καλύτερη ως τώρα θέση μας ήταν η 13η (αν θυμάμαι καλά), παρατηρείται μια μεγάλη πρόοδος, η οποία, κατά τη γνώμη μου είναι μάλλον συμπτωματική. Ας μην παραβλέπουμε και το γεγονός ότι στα παγκόσμια πρωταθλήματα συμμετέχουν γύρω στις 20 ομάδες, συνήθως, ενώ εδώ είχαμε μόνο 13.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Καλά βρε Κώστα, εννοούσα και τα παγκόσμια μαζί. Η αλήθεια είναι πράγματι ότι έλειπαν κάποιες ομάδες ισχυρές, όπως η Ρωσία και το Ισραήλ που δε θα τις περνούσαμε ούτε με σφαίρες. Γενικά νομίζω ότι κινηθήκαμε στα στάνταρντ μας. Στο Παγκόσμιο της Κρήτης, ειδικά αν συμμετέχει και ο Αντρέας, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση.